Domeinen artikelen

Bedrog met domeinnamen en merken

31 juli 2018|

Je moet het ze nageven. Oplichters en bedriegers blijven creatief en verzinnen nieuwe manieren of passen oude trucjes toe om zichzelf te verrijken. Word je gebeld door iemand van Trademark Office? Trap er niet in!

Nog steeds misbruik door nep-provider

10 juli 2018|

We zien ze nog steeds met enige regelmaat voorbij komen. Spookfacturen. Nee, geen doorzichtig witte velletje papier die angstaanjagend 'boe' uitkramen als je ze uit de envelop haalt. Wel een zogenaamde factuur voor diensten die nooit geleverd noch aangevraagd zijn.

Wat zeggen de testresultaten?

05 juli 2018|

Voor iedere ccTLD (Country Code Top Level Domain, dus bijvoorbeeld .nl, .be en .de) is er een centrale partij de uitgever. Deze houdt in de gaten wie welke domeinnaam heeft, zorgt dat alles netjes gebeurt, dat er geen dubbele namen worden uitgegeven en meer van dat soort dingen.

Geen Duits adres meer nodig voor .de domein

10 juni 2018|

Goed nieuws voor particulieren en bedrijven met een wens om een Duitse markt aan te boren. De 'local presence' die sinds de lancering van de extensie verplicht was, is dat niet meer.

Meer mails van ICANN

05 juli 2017|

De ICANN, het overkoepelende orgaan voor gTLD registraties, stuurt regelmatig e-mails naar domeinhouders met informatie over hun domeinnaam. Helaas is deze informatie niet altijd even duidelijk en schept het wellicht meer verwarring dan dat het goed doet.

1 Juni: Dag van de Domeinnaam

31 mei 2017|

Op donderdag 1 juni is de landelijke Dag van de Domeinnaam. Op deze dag staat de domeinnaam centraal en worden allerlei grote en kleine acties vanuit de branche georganiseerd om aandacht te vragen voor wat je, vooral zakelijk, met domeinnamen kunt doen.

Vertrouwt u een e-mail blindelings?

05 april 2017|

In een digitaal tijdperk waar alles draait om veiligheid, is het vreemd dat we een e-mail eigenlijk blindelings vertrouwen als die binnenkomt. "Hey, een e-mail van Jan, leuk." Ja, maar wie zegt dat die ook daadwerkelijk van Jan af komt? En dat er onderweg niet mee geknoeid is, zodat er eigenlijk iets heel anders staat dan wat er daadwerkelijk gestuurd is?

Schipper mag ik overvaren, ja of nee?

11 juli 2016|

In het vorige artikel hebben we de meest gangbare DNS records besproken. A-, MX- en CNAME-records verzorgen het grootste gedeelte van de werking van domeinnamen. Daarnaast zijn er TXT-records, waarin veel verschillende soorten informatie in kan worden opgeslagen, zoals SPF-records. SPF-records zijn een veel gebruikte tool waarmee voorkomen wordt dat door u verzonden e-mails bij de ontvanger in de spamfolder terecht komen.

Ga naar de bovenkant