Vrijwaringsformulier

Voordat onze privacy beschermd werd door de AVG, waren houdergegevens van domeinnamen vrij op te vragen door middel van een WHOIS-lookup. Al jouw persoonlijke gegevens werden dan door de registry online gepubliceerd.

Tegenwoordig zijn al deze gegevens bijna altijd afgeschermd. In ieder geval voor alle Europese extensies, zoals .nl, .be, .de en .eu, kan niemand jouw gegevens meer opvragen. Ook internationale registries, zoals de ICANN (beheerder van onder andere .com), publiceren jouw privé gegevens niet meer.

Toch zijn er nog steeds partijen die het niet zo nauw nemen met privacy. Wanneer je liever niet wilt dat je gegevens openbaar opvraagbaar zijn, is het mogelijk om de gegevens van Flexwebhosting te gebruiken bij een registratie. Dit gebeurt door het domein te vrijwaren.

De vrijwaring dient ervoor om aan te geven dat, ook al worden de gegevens van Flexwebhosting weergegeven in de WHOIS, Flexwebhosting niet aansprakelijk is voor het gebruik of de inhoud van de op de website geplaatste informatie.

De domeinnaam blijft jouw eigendom.

Een vrijwaring kost eenmalig € 10,00 exclusief btw voor de meest gangbare domeinnaam extensies (.nl, .be, .eu, .com, .net, .org, .biz en .info). Domeinnamen met andere extensies kunnen we ook voor je vrijwaren, de prijzen hiervan zijn op aanvraag beschikbaar.

Wil jij je domeinnaam laten vrijwaren? Vul dit formulier volledig in en stuur het ons per ticket via je klantenpagina.