DNS artikelen

Wat zeggen de testresultaten?

05 juli 2018|

Voor iedere ccTLD (Country Code Top Level Domain, dus bijvoorbeeld .nl, .be en .de) is er een centrale partij de uitgever. Deze houdt in de gaten wie welke domeinnaam heeft, zorgt dat alles netjes gebeurt, dat er geen dubbele namen worden uitgegeven en meer van dat soort dingen.

Vertrouwt u een e-mail blindelings?

05 april 2017|

In een digitaal tijdperk waar alles draait om veiligheid, is het vreemd dat we een e-mail eigenlijk blindelings vertrouwen als die binnenkomt. "Hey, een e-mail van Jan, leuk." Ja, maar wie zegt dat die ook daadwerkelijk van Jan af komt? En dat er onderweg niet mee geknoeid is, zodat er eigenlijk iets heel anders staat dan wat er daadwerkelijk gestuurd is?

Schipper mag ik overvaren, ja of nee?

11 juli 2016|

In het vorige artikel hebben we de meest gangbare DNS records besproken. A-, MX- en CNAME-records verzorgen het grootste gedeelte van de werking van domeinnamen. Daarnaast zijn er TXT-records, waarin veel verschillende soorten informatie in kan worden opgeslagen, zoals SPF-records. SPF-records zijn een veel gebruikte tool waarmee voorkomen wordt dat door u verzonden e-mails bij de ontvanger in de spamfolder terecht komen.

Telefoonboek in een nieuw jasje

04 juli 2016|

Een belangrijk onderdeel van het werken met websites en domeinnamen, is het DNS. Het is een term die vaak gebruik wordt en bijna net zo vaak tot problemen leidt als dat het deze oplost. Maar, wat doet het nu precies en waarom is het zo belangrijk?

DNSSEC geimplementeerd voor al onze .NL domeinnamen

02 september 2014|

Sinds medio augustus zijn een kleine 80.000 .NL domeinnamen, welke in beheer zijn van Flexwebhosting of FXW, officieel gesigned. Dit betekent dat het bezoeken van deze domeinnamen nog veiliger wordt, omdat ze gebruik maken van DNSSEC.

Ga naar de bovenkant