PHP artikelen

Augustus 2019 – WordPress plug-in security update

23 augustus 2019|

In de afgelopen maand is er weer het een en ander gebeurd in de WordPress plug-in community. In deze post lees je informatie over de plug-ins WP Fastest Cache, Popup Builder, Woody Ad Snippets en Email subscribers & Newsletters.

De voordelen van up to date servers

18 september 2018|

Het zal niemand ontgaan zijn dat we bij Flexwebhosting ons shared hosting platform flink aan het upgraden zijn. Daar komt het een en ander bij kijken en, hoewel er zo veel meer mogelijkheden ontstaan, betekent het ook dat er afscheid genomen moet worden van sommige websites. Gewoon, omdat ze te oud zijn. Maar als we het hebben over voordelen, wat bedoelen we daar dan mee? Onder andere snelheid, stabiliteit en veiligheid zijn hier belangrijke pijlers.

Einde in zicht: bedankt PHP

17 juni 2018|

Sinds de oorspronkelijke release op 13 juli 2004 – bijna 14 jaar geleden! – heeft de 5de versie van PHP zich stevig genesteld in de programmerende IT-wereld. Met bijna 200 patches verdeeld over 6 minor versies is het de basis geweest voor enorm veel websites en applicaties. Helaas niet voor lang meer.

Beveiliging PHPMailer

20 juli 2017|

PHPMailer is een bekend en wijd gebruikt script om het verzenden van e-mails vanuit websites, bijvoorbeeld contactformulieren of bestel-bevestigingen, gemakkelijk mogelijk te maken. Afgelopen december werd bekend dat er een lek in PHPMailer was geslopen, waardoor onbekenden de scripts konden misbruiken om SPAM e-mail mee te verzenden.

Ga naar de bovenkant