Hosting artikelen

De voordelen van up to date servers

18 september 2018|

Het zal niemand ontgaan zijn dat we bij Flexwebhosting ons shared hosting platform flink aan het upgraden zijn. Daar komt het een en ander bij kijken en, hoewel er zo veel meer mogelijkheden ontstaan, betekent het ook dat er afscheid genomen moet worden van sommige websites. Gewoon, omdat ze te oud zijn. Maar als we het hebben over voordelen, wat bedoelen we daar dan mee? Onder andere snelheid, stabiliteit en veiligheid zijn hier belangrijke pijlers.

Hoe ga je om met gebruikers en domeinnamen

12 augustus 2018|

Als je net een nieuwe server hebt gekregen, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk mee aan de slag. Misschien heb je nieuwe projecten om mee te beginnen of wil je bestaande gebruikers van een oude naar de nieuwe server verhuizen. Dit is dan precies het moment om even stil te staan bij de structuur van zo’n server.

HTTPS op en top veilig maken

08 juli 2018|

HTTPS, dat is nog niet zo simpel als 'even een certificaatje installeren'. Er komt nog het een en ander bij kijken om het helemaal op en top veilig te maken, zo blijkt wel uit de resultaten van SecurityHeaders.io.

Einde in zicht: bedankt PHP

17 juni 2018|

Sinds de oorspronkelijke release op 13 juli 2004 – bijna 14 jaar geleden! – heeft de 5de versie van PHP zich stevig genesteld in de programmerende IT-wereld. Met bijna 200 patches verdeeld over 6 minor versies is het de basis geweest voor enorm veel websites en applicaties. Helaas niet voor lang meer.

Versleutelde mail van deur tot deur?

06 juni 2018|

Onder andere met het oog op de AVG (wie kent hem niet?), wordt het versleutelen van de communicatie van en naar een server steeds belangrijker. Dat geldt dan niet alleen voor websites, maar ook voor e-mail.

Gevolgen onderhoud servers

03 mei 2018|

Heeft u opeens last van een mopperend e-mailaccount op uw telefoon of computer? Waarschuwingen over een beveiligde verbinding die het aangeboden certificaat niet accepteert? Dan is dit artikel voor u.

Ga naar de bovenkant