Windows op een server
Waarom zou je voor Linux kiezen, als Windows ook een optie is?
Waarom zou je voor Linux kiezen, als Windows ook een optie is?
Heeft u opeens last van een mopperend e-mailaccount op uw telefoon of computer? Waarschuwingen over een beveiligde verbinding die het aangeboden certificaat niet accepteert? Dan is dit artikel voor u.
De afgelopen week stond de halve wereld weer eens op z'n kop. Door een bepaalde manier van werken, kan er via de processor toegang worden gekregen tot het geheugen. En tja, dat geheugen he. Daar staat dan weer van alles en nog wat in opgeslagen. Wachtwoorden bijvoorbeeld...
Sinds eind juli stappen er steeds meer mensen over naar Windows 10, de laatste nieuwe versie van Microsofts populaire besturingssysteem. De update is gratis en verloopt in veel gevallen vlekkeloos. Persoonlijk heb ik er met vijf upgrades totaal geen problemen mee gehad, maar links en rechts ontstaan er toch wat klachten.
Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. "Niet met natte haren naar buiten, dan word je verkouden!" Een virusje meer of minder boeit ons inmiddels niet meer zo. Paracetamolletje hier, dagje rust daar en vol goede moed gaan we er morgen weer voor de volle 100% tegen aan. Maar hoe zit dat met uw computer? Hoe merkt u dat u te maken heeft met een patiënt, wat is het digitale alternatief voor een paracetamol en hoe dient u het toe?
We worden links en rechts gebombardeerd met informatie over virusscanners. In de foldertjes van de lokale computerdealer, de advertenties langs de websites die we bezoeken, bij het downloaden van een programma... Overal is er wel een leverancier die beweert de beste bescherming te bieden. Dat iedereen gebruik zou moeten maken van een virusscanner is algemeen bekend. Dat dit een noodzaak is, is jammer. Voornamelijk Microsofts besturingssysteem Windows is vaak het doelwit van hackers, regelmatig worden er dan ook nieuwe gaten in de beveiliging ontdekt. En dus wordt een virusscanner bijna verplichte kost. De vraag is nu, welke kiest u?