Algemeen artikelen

Oeps, vergeten!

03 juli 2020|

We vergeten allemaal wel eens wat. Van het zetten van een wekker (gaap) tot de sleutels van de voordeur (oeps). Ter ere van "I forgot day" (ieder jaar op 2 juli) een top 3 van verloren zaken waar wij vragen over krijgen.

Mag het een bezoeker meer zijn?

20 februari 2020|

Reken jij jezelf al rijk met het aantal bezoekers dat je in je statistieken ziet? Misschien werken die statistieken dan niet helemaal lekker en is het tijd voor wat anders.

De IP-adressen zijn op

23 december 2019|

Het zat er natuurlijk al lang aan te komen. Op een gegeven moment is de koek op. Ook al is die digitaal. Ook IP-adressen zijn er 'maar' een beperkt aantal. Hoe zit dat nu met het internet en de opvolger, IPv6?

Dag, groen slotje

05 november 2018|

In de afgelopen maanden is er bij de meest gebruikte browser ter wereld het een en ander veranderd in de browserbalk. En dan met name het welbekende 'groene slotje'.

Bedrog met domeinnamen en merken

31 juli 2018|

Je moet het ze nageven. Oplichters en bedriegers blijven creatief en verzinnen nieuwe manieren of passen oude trucjes toe om zichzelf te verrijken. Word je gebeld door iemand van Trademark Office? Trap er niet in!

Nog steeds misbruik door nep-provider

10 juli 2018|

We zien ze nog steeds met enige regelmaat voorbij komen. Spookfacturen. Nee, geen doorzichtig witte velletje papier die angstaanjagend 'boe' uitkramen als je ze uit de envelop haalt. Wel een zogenaamde factuur voor diensten die nooit geleverd noch aangevraagd zijn.

Wat zeggen de testresultaten?

05 juli 2018|

Voor iedere ccTLD (Country Code Top Level Domain, dus bijvoorbeeld .nl, .be en .de) is er een centrale partij de uitgever. Deze houdt in de gaten wie welke domeinnaam heeft, zorgt dat alles netjes gebeurt, dat er geen dubbele namen worden uitgegeven en meer van dat soort dingen.

Ga naar de bovenkant