Met een nieuwe techniek tilt Flexwebhosting digitale recycling naar een nieuw niveau.

 

Als je de afgelopen maanden niet onder een steen hebt geleefd, heb je iets meegekregen over alle klimaatdiscussies.

Volgens Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, komt het veelbesproken akkoord inmiddels wel heel dichtbij. Maar hij houdt daarbij wel een slag om de arm. “Er is nog wel extra werk nodig.”

Flexwebhosting draagt graag haar steentje bij. Zo trekken we bijvoorbeeld van servers die niet gebruikt worden de stekker er uit. Per maand bespaart dit ruim 5000kWh aan stroom, net zo veel als het verbruik van ruim twintig huishoudens. Alle andere servers zetten we tussen middernacht en 08:00 ’s ochtends op stand-by. Hierdoor starten ze iedere ochtend lekker snel op en komt de tijdens de nachtelijke uren ontvangen e-mail vlot binnen.

Maar, we gaan verder!

Hoe vaak zie je www. en .nl terug in een websiteadres?

Wij hebben een speciale techniek ontwikkeld waarmee we deze herbruikbare delen van een domeinnaam kunnen recyclen. Hierdoor worden er minder karakters milieuonvriendelijk weggegooid en verminderen ook wij de nodeloze verloedering van onze digitale maatschappij.

Naar verwachting wordt het Klimaatakkoord in mei of juni dit jaar ondertekend. Of onze techniek hier ook al in zal worden opgenomen, is bij Nijpels niet bekend. “Het werk aan de tafel van het Klimaatakkoord is dus nog niet helemaal klaar totdat de handtekeningen er onder staan,” aldus de man aan het hoofd van de tafel.

In de hoop dat wij ook onze handtekening mogen komen zetten, passen we onze huisstijl alvast aan. De achtergrond van onze posts op Facebook en LinkedIn en de headers van onze website, blog en kennisbank zijn in ieder geval ook mooi groen.

Dit artikel is geplaatst op 28 maart 2019. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.