Verhuizen naar Flexwebhosting

Gemakkelijk je domeinnaam en website verhuizen naar Flexwebhosting? Zo doe je dat!

Expert

Via onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je snel en eenvoudig je domeinnaam naar Flexwebhosting kunt verhuizen.

Alle domeinnamen van een bepaalde extensie worden beheerd door de desbetreffende registry. Deze partij bepaalt welke domeinnamen worden uitgegeven, wat ze kosten en van wie ze zijn.

Een verhuizing betekent dat je domeinnaam via een andere provider (of registrar) wordt beheerd bij de registry.

Loop je nog ergens tegenaan bij het verhuizen van jouw domeinnaam? Stuur een e-mail naar sales@flexwebhosting.nl of open de chatbubbel dan helpen wij je verder.

Huidige provider op de hoogte stellen

Voor sommige extensies is het nodig om een domeinnaam vooraf vrij te geven voor een verhuizing. Dat is zo voor onder andere de populaire .com, .net en .info.

Stel je huidige provider daarom op de hoogte van de verhuizing van de domeinnaam zodat je domeinnaam vrijgegeven wordt voor verhuizing.

Support icon
Change

Verhuistoken / authorisatie code opvragen

Voor de verhuizing van bijna alle domeinnamen is een verhuistoken nodig. Deze code wordt door de huidige provider alleen afgegeven aan de eigenaar van de domeinnaam. Zo weet de nieuwe provider zeker dat de domeinnaam met toestemming verhuisd wordt.

De benodigde verhuistoken (ook wel authorisatie code genoemd) kun je opvragen bij je huidige provider.

Sommige registries stellen extra regels aan de verhuiscode. Zo wordt een .be-code altijd per e-mail verstuurd naar de houder en zijn de codes van een .eu domeinnaam maar 40 dagen geldig.

Verhuizing aanvragen via onze bestelwizard

Nadat je de verhuistoken hebt ontvangen, kun je via onze bestelpagina of je klantenpagina eenvoudig je domeinnaam verhuizen.

Klik op onderstaande button om naar de bestelpagina te gaan en volg de stappen.

Geen hosting nodig? Kies bij stap 2 dan voor parkeren.

email
Website migration icon

Gratis verhuizen

Verhuizen van je domeinnaam is meestal kosteloos. Je betaalt alleen de jaarlijkse domeinnaam registratiekosten.

Snelle verhuizing

Een .nl, .be of .eu domeinnaam is in enkele minuten verhuisd.
Andere domein verhuizingen, zoals een .com of .net, duren 1 tot 5 dagen totdat deze zijn verhuisd.

Zorg dus dat je altijd op tijd begint met je verhuizing! Het liefste start je het proces een tot twee weken van tevoren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verhuis ook je website

Als je al een website hebt, is het belangrijk dat je een reservekopie van de website maakt. Deze backup kun je uploaden naar de nieuwe hostingruimte bij Flexwebhosting.

Heb je hulp nodig met het verhuizen van je website? Neem dan contact met ons op zodat we je hiermee helpen.

Support icon
Website migration icon

Internationale domeinnamen

Bij sommige internationale domeinnamen zoals een .com, .net, of .org domeinnaam, ontvang je tijdens de verhuisprocedure een e-mail waarin je om een akkoord wordt gevraagd. Volg a.u.b. de stappen in deze e-mail om de verhuizing van je domeinnaam succesvol af te ronden.

DNS

Nadat je domeinnaam is verhuisd, duurt het ongeveer 1 tot 12 uur voordat je domeinnaam actief is. Daarna zijn de dns servers geüpdatet en is je domeinnaam actief via Flexwebhosting.