Notice & Takedown (NTD)

De NTD code richt zich op een procedure voor tussenpersonen voor het omgaan met meldingen van onrechtmatige en strafbare inhoud op internet.

Flexwebhosting onderschrijft gedragscode ‘Notice-and-Take-down’ (NTD code)

Door de Notice & Takedown gedragscode te onderschrijven sluit Flexwebhosting zich aan bij een door vrijwel de gehele Nederlandse Internet industrie gebruikte richtlijn.

De NTD code richt zich op de afhandeling van meldingen ten aanzien van (vermeende) onrechtmatige en/of strafbare inhoud op internet. Daarnaast kan de code ook aangewend worden voor inhoud die door tussenpersonen als ongewenst of schadelijk wordt gezien.

Bekijk hier de inhoud van de Notice and Takedown Code en meest gestelde vragen: https//noticeandtakedowncode.nl

Of download de volledige NTD gedragscode als pdf hier.

Waarvoor gebruiken

Op het Internet komt soms onrechtmatige informatie voor, of er zijn systemen die onrechtmatige activiteiten mogelijk maken. Dat kan gaan om criminele phishingsites of kinderporno, maar ook om bijvoorbeeld misbruik van door copyright beschermde informatie of discriminatie.

De NTD code respecteert de neutrale rol van Internet providers, omvat hoor en wederhoor van betrokkenen, zorgt voor snelheid van handelen en minimaliseert zo de overhead. Zo kan evidente onrechtmatigheid snel worden geneutraliseerd en worden lange juridische trajecten voorkomen. Zij geeft daarbij online-dienstverleners duidelijkheid hoe ze kunnen optreden als zij zo’n verzoek binnen krijgen, en helpt degenen die meldingen doen om duidelijkheid te krijgen over hetgeen zij moeten en kunnen doen, en de afhandeling ervan bij de providers.

Melding doen

Wanneer u melding wilt doen van onrechtmatige en/of strafbaar materiaal of informatie dat op onze of een door ons gehoste website te vinden is, volg dan onderstaande stappen.

  • Download het ‘NTD’ formulier onderaan deze pagina
  • Vul de op het formulier gevraagde gegevens in
  • Verzamel de gevraagde en relevante bewijsmiddelen
  • Stuur het ingevulde formulier en bijlagen aan abuse@flexwebhosting.nl
  • Wij zullen jouw klacht zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 7 werkdagen behandelen, zo nodig in overleg met een extern adviseur
  • Indien het gaat om een spoedgeval, zullen wij de klacht binnen 48 uur behandelen om verdere schade te voorkomen. Wij besluiten zelf of er sprake is van een spoedmelding
  • Wij nemen uitsluitend volledig en naar waarheid ingevulde klachtformulieren in behandeling
  • Wij gebruiken jouw persoonsgegevens enkel voor het afhandelen van de klacht en bewaren jouw gegevens enkel voor duur van de afhandeling

 

 

Download (meldings)formulier Notice & Takedown

Wat onze klanten zeggen

Jongens die weten waar ze het over hebben! Al bijna 10 jaar tevreden klant met meer dan 300 websites die we hosten bij FlexWebHosting.

Chris Kroon, SEOlab
Ondanks dat het unmanaged is, wat zoveel inhoudt dat ik zelf de server dien te onderhouden en van updates moet voorzien waar nodig, staan ze altijd klaar voor adviezen, antwoorden op vragen en het helpen bij diverse problemen. Top service en technisch gezien wat je van een dergelijke partij mag verwachten.
Marcel van Vugt, Web a Lot

Prettige, meedenkende en vlotte samenwerkingspartner met veel kennis. Er is in 5 jaar tijd nooit een moment geweest waarop ze me niet wilden of konden helpen. Erg tevreden!

Thomas Bogaarts, Europe Web Media

Ik heb meerdere keren om advies gevraagd voor de best mogelijke server-setup voor mijn webshop, en dat heeft tweemaal een goedkoper advies opgeleverd.
Dat noem ik pas service! :)

Start met je favoriete hosting app

WordPress
Joomla
Drupal
Woocommerce