We hoeven niet te wachten op een politiek akkoord, want “een betere wereld begint bij je zelf”.

 

Als je de afgelopen maanden niet onder een steen hebt geleefd, heb je iets meegekregen over alle klimaatdiscussies.

Volgens Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, komt het veelbesproken akkoord inmiddels wel heel dichtbij. Maar hij houdt daarbij wel een slag om de arm. “Er is nog wel extra werk nodig.”

Flexwebhosting draagt graag haar steentje bij. Zo trekken we sinds vorig jaar bijvoorbeeld van servers die niet gebruikt worden de stekker er uit. Per maand bespaart dit ruim 5000 kWh aan stroom, net zo veel als het gebruik van ruim 20 huishoudens.

Ook op ons kantoor in Eindhoven nemen we maatregels. Zo hebben we het pand eind 2017 voorzien van duurzame LED-verlichting. Ten opzichte van de 64 TL-bakken die we hebben weggehaald, besparen we met de Balaena Ledlights z’n 54 kWh per dag. Een stuk minder dan in ons datacenter dus, maar toch een respectabele 14000 kWh op jaarbasis. Dat naast de CO2-reductie van bijna 6000 kg per jaar.

Ook onze datacentra zijn groen. Ze zijn er niet op uitgekozen, maar de groenheid van onze nieuwste aanwinst heeft toch zeker wel een rol gespeeld bij het maken van de uiteindelijke keuze.

Zo is Switch Datacenter klimaatneutraal en is het voorzien van 100% groene stroom. Het koelen van de honderden servers die er zijn ondergebracht gebeurt met een zogenaamde hot corridor. Ja, het is wat warmer voor de engineers die er rond struinen, maar het is een stuk zuiniger dan de traditionele cold corridor.

“Het werk aan de tafel van het klimaatakkoord is nog niet helemaal klaar totdat de handtekeningen er onder staan,” zegt Nijpels er over. Maar, als iedereen doet wat hij of zij kan, hoeven we niet te wachten op een krabbeltje om actie te ondernemen.

Dit artikel is geplaatst op 02 april 2019. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.