Op donderdag 1 juni is de landelijke Dag van de Domeinnaam. Op deze dag staat de domeinnaam centraal en worden allerlei grote en kleine acties vanuit de branche georganiseerd om aandacht te vragen voor wat je, vooral zakelijk, met domeinnamen kunt doen.

De dag is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR). In samenwerking met de SIDN, ondersteunt Flexwebhosting deze actie natuurlijk ook. Samen willen we het Nederlandse publiek laten zien dat domeinnamen onmisbaar zijn voor (startende) ondernemers en een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse economie.

Ontvang €10,- shoptegoed op fonQ.nl

De .nl-extensie is het populairste domein voor Nederlandse bedrijven. Op de Dag van de Domeinnaam heeft SIDN, het bedrijf achter het .nl-domein, een leuke actie bedacht waarbij je 10 euro shoptegoed kunt verdienen voor de webwinkel van fonQ.nl. Wie wil dat nou niet? Om mee te doen hoeft je maar 2 dingen te doen:

Stap 1: Registreer zelf op 1 juni 2017 een nieuwe .nl-domeinnaam via je klantenpagina of het DRS.

Stap 2: Post of tweet wat je met deze domeinnaam gaat doen op social media via één van onderstaande social mediakanalen van Dag van de Domeinnaam:

Twitter: @DagvdDomeinnaam, #dvdd2017 Facebook: https://www.facebook.com/DagvandeDomeinnaam/ Instagram: https://www.instagram.com/dagvandedomeinnaam/ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/18053473

Heb je dit gedaan? Dan ontvang je per mail een voucher van € 10 te besteden op Fonq.nl. Meer details en de actievoorwaarden vind je op de website.

Belang van domeinnamen voor zakendoen

Ondernemen doe je vandaag de dag voor een belangrijk deel online. Bijna alle bedrijven en ondernemers hebben een eigen website. Zo is uit recent onderzoek gebleken dat het hebben van een website een zzp’er gemiddeld €22.500,- per jaar oplevert. Een goede domeinnaam draagt in belangrijke mate bij aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf of webshop. Daarom vragen we op 1 juni breed aandacht voor de waarde van domeinnamen.

Kijk voor leuke weetjes over domeinnamen en een overzicht van alle activiteiten op www.dagvandedomeinnaam.nl.

Dit artikel is geplaatst op 01 juni 2017. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.