Door het gebruik van een SSL certificaat op uw website, wordt er een beveiligde verbinding opgezet tussen de PC van uw bezoeker en de server waar uw website op gehost wordt. In deze beveiligde verbinding, wordt bijvoorbeeld al het verkeer versleuteld, zodat wachtwoorden en persoonlijke gegevens niet zomaar onderschept kunnen worden. Vroeger moest er voor ieder SSL certificaat een uniek IP adres aan een server gekoppeld zijn. Tegenwoordig is dit niet meer zo en zijn SSL Certificaten nu ook te installeren zonder uniek IP adres.

Op onze nieuwere shared hosting, VPSen en Dedicated servers gebruiken wij Centos 6.X als besturingssysteem. Centos 6.X biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van SNI. SNI (Server Name Indication) is een uitbreiding op SSL en TLS welke bij het eerste contact tussen cliënt en server aangeeft met welke domeinnaam de cliënt verbinding wil maken, in plaats van dat dit op basis van een IP adres gebeurt. Hierdoor is het mogelijk om meerdere SSL certificaten aan te bieden op één IP adres.

Helaas kan niet iedereen gebruik maken van deze beveiligde verbinding. Deze functionaliteit is namelijk niet werkzaam op oudere computers, zoals onder andere Windows XP systemen met Internet Explorer 9 (of ouder) of Safari en op BlackBerry devices. Uw bezoekers met een dergelijk systeem zullen dan een certificaat error ontvangen.

Indien u gebruik wenst te maken van SNI is in sommige gevallen een herinstallatie van uw systeem noodzakelijk. Om na te gaan wat voor u de mogelijkheden zijn kunt u het beste contact opnemen met de verkoop-afdeling via het ticket systeem. Bent u een shared hostingklant? Dan vindt u het ticketsysteem op https://cp.flexwebhosting.nl/ of bereikt u ons telefonisch op 040 235 9290 – optie 1. Neemt u reeds een eigen server af of bent u geïnteresseerd in een VPS of Dedicated server? Neem dan contact met ons op via http://helpdesk.fxw.nl/ of telefonisch via 040 235 9299, optie 1.

Meer informatie over de verschillende soorten SSL-certificaten zelf vindt u terug op https://flexwebhosting.nl/ssl-certificaten.

Dit artikel is geplaatst op 17 juli 2014. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.