De afgelopen tijd is er een partij actief welke zich uitgeeft als Domein Registratie Nederland. Dit bedrijf probeert domeinnamen met andere extensies (bijvoorbeeld een .com) te verkopen aan de houder die de .nl variant van die domeinnaam heeft. Ze melden vaak dat iemand anders interesse heeft in een andere extensie, wat zeer waarschijnlijk niet het geval is.

Ze geven u een korte periode bedenktijd. Wanneer u hier niet op in gaat, zeggen ze dat de andere partij de domeinnaam zal registreren. Indien u de domeinnaam via Domein Registratie Nederland registreert, is dit tegen een prijs die vele malen hoger ligt dan ons standaardtarief. Daarnaast is de overeenkomst die u aangaat vaak voor meerdere jaren (5-10 jaar).

Ons advies is om niet direct een besluit te nemen, maar hier later op terug te komen. Wanneer u de domeinnaam alsnog wilt registreren, kunt u dit doen via onze website.

Wanneer u benaderd bent door deze partij raden wij aan om hiervan melding te maken via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/ . SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) onderzoekt namelijk de mogelijke stappen welke genomen kunnen worden tegen de partij Domein Registratie Nederland.

Twijfelt u over de de authenticiteit van een door u ontvangen e-mail of aanbod? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via 040 235 9290 – optie 1, of stuur de e-mail door naar sales@flexwebhosting.nl. Wij adviseren u graag over welke stappen u kunt ondernemen.

Dit artikel is geplaatst op 28 april 2014. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.