Dit is een artikel wat we in 2014 al postten. Helaas krijgen we deze week wederom meerdere meldingen van deze praktijken. Daarom hebben we het artikel geüpdatet en opnieuw gepost.

Sinds enkele maanden krijgen ondernemers in Nederland facturen van ‘Domein Host Nederland’. Recentelijk zijn hier ook klanten van Flexwebhosting mee geconfronteerd. Het gaat hier om een factuur voor domeinregistratie en een zogenaamde Redirectservice. Let op: dit is geen factuur van ons én op deze factuur rust geen betalingsverplichting! Het gaat hier namelijk om een aanbodvoor een nieuw af te nemen product, in plaats van een factuur voor een reeds bestaand of nieuw besteld product. Op slinkse wijze probeert het bedrijf hiermee ondernemers te verleiden om het op de factuur genoemde bedrag over te maken.

Bent u een klant van Flexwebhosting of FXW en ontvangt u een factuur van het bedrijf ‘Domein Host Nederland’? Controleer dan goed wat deze factuur daadwerkelijk inhoudt! Volgens de bij ons bekende informatie, wordt hier namelijk aangeboden om een andere extensie van uw domeinnaam (bijvoorbeeld .info) te registreren en door te verwijzen naar uw .nl domeinnaam. De dienst die ze aanbieden is dus legaal, maar kost bij ons rondom een tientje per jaar, in plaats van de door Domein Host gevraagde prijs van € 149,00.

Maak daarnaast een melding bij de Fraudehelpdesk. Des te meer meldingen er daar binnen komen, des te sneller en meer actie zij kunnen ondernemen.

Dit artikel is geplaatst op 20 mei 2014. Het kost je ongeveer 1 minuten om het te lezen.